TVR CULTURAL – INTRARE LIBERĂ
Despre relațiile de cuplu și nivelul de educație
TVR CULTURAL – INTRARE LIBERĂ
Despre viciile scriitorilor și artiștilor
Reparație și reconstrucție după conflict în cuplu
Capacitatea partenerilor de a încheia un conflict în mod conștient, clar și plin de compasiune reprezintă una dintre cheile cuplurilor de lungă durată. Ce putem învăța pentru a repara relația atunci când tensiunile izbucnite au zdruncinat echilibrul dintre noi? Care sunt lecțiile despre conflict pe care le-am învățat fără să conștientizăm? Care sunt atitudinile și abilitățile de care avem nevoie pentru a reconstrui ceea ce am dărâmat în timpul unui conflict?
Obiceiuri sănătoase ale cuplurilor de lungă durată
Care sunt obiceiurile pe care le pot dezvolta partenerii unui cuplu pentru a-și menține relația longevivă și sănătoasă? Există lucruri care se întâmplă de la sine sau avem nevoie să le repetăm conștient și intenționat. O emisiune Educație pentru Viață cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță care reia o temă veche și inepuizabilă: secretele cuplurilor de lungă durată. Dar așa cum sănătatea fizică nu are un secret ci un stil de viață care o promovează, tot așa sănătatea relațională a cuplului se bazează pe obiceiuri bune.
Lupta cu vinovatia
Este sănătos să ne simțim vinovați sau ar trebui să ne luptăm cu această emoție? Care este diferența dintre rușine și vionvăție și de ce le confundăm atât de ușor? Care sunt consecințele pe termen lung ale rușinării și învinovățirii copilului?
Parinti care iubesc sanatos – Plictiseala si creierul copiilor – #1
“Sunt plictisit” a devenit un refren al copiilor, mai ales în această perioadă. Pentru părinți, sună aproape ca un reproș. E de neînțeles cum de au așa de multe lucruri și tot se plictisesc. În loc de idei noi pentru a-i amuza, vă propun să căutăm să aflăm ce se întâmplă cu creierul copiilor atunci când se plictisesc și ce pot face părinții pentru a-i îndruma. Un webinar pentru părinți organizat de Kindi Montessori.
Onestitate și responsabilitate
O emisiune Speranța TV cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță despre responsabilitate în vreme de criză și despre explicațiile psiho-sociale ale fenomenelor care ne îngrijorează și ne revoltă. De ce unele persoane refuză să stea acasă? Ce se întâmplă cu cei care nu sunt cinstiți cu privire la istoricul lor de contaminare? Cum ar trebui să fie tratați?
Când îți pierzi încrederea
Ce înseamnă să ai încredere? Și ce e de făcut atunci când am pierdut-o? De ce se întâmplă atât de des ca oamenii să ne trădeze încrederea? Cum se câștigă, se pierde sau se recucerește ea?