Obiceiuri sănătoase ale cuplurilor de lungă durată

Care sunt obiceiurile pe care le pot dezvolta partenerii unui cuplu pentru a-și menține relația longevivă și sănătoasă? Există lucruri care se întâmplă de la sine sau avem nevoie să le repetăm conștient și intenționat. O emisiune Educație pentru Viață cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță care reia o temă veche și inepuizabilă: secretele cuplurilor de lungă durată. Dar așa cum sănătatea fizică nu are un secret ci un stil de viață care o promovează, tot așa sănătatea relațională a cuplului se bazează pe obiceiuri bune.


Lupta cu vinovatia

Este sănătos să ne simțim vinovați sau ar trebui să ne luptăm cu această emoție? Care este diferența dintre rușine și vionvăție și de ce le confundăm atât de ușor? Care sunt consecințele pe termen lung ale rușinării și învinovățirii copilului?


Parinti care iubesc sanatos – Plictiseala si creierul copiilor – #1

“Sunt plictisit” a devenit un refren al copiilor, mai ales în această perioadă. Pentru părinți, sună aproape ca un reproș. E de neînțeles cum de au așa de multe lucruri și tot se plictisesc. În loc de idei noi pentru a-i amuza, vă propun să căutăm să aflăm ce se întâmplă cu creierul copiilor atunci când se plictisesc și ce pot face părinții pentru a-i îndruma. Un webinar pentru părinți organizat de Kindi Montessori.


Onestitate și responsabilitate

O emisiune Speranța TV cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță despre responsabilitate în vreme de criză și despre explicațiile psiho-sociale ale fenomenelor care ne îngrijorează și ne revoltă. De ce unele persoane refuză să stea acasă? Ce se întâmplă cu cei care nu sunt cinstiți cu privire la istoricul lor de contaminare? Cum ar trebui să fie tratați?


Când îți pierzi încrederea

Ce înseamnă să ai încredere? Și ce e de făcut atunci când am pierdut-o? De ce se întâmplă atât de des ca oamenii să ne trădeze încrederea? Cum se câștigă, se pierde sau se recucerește ea?