Când se îndrăgostește copilul meu

Când copilul declară că s-a îndrăgostit părinții sunt luați prin surprindere, debusolați. Care sunt reacțiile corecte de care au nevoie copiii din partea părinților? Cum se pot pregăti părinții pentru acest moment? Ce mesaje le pot transmite copiilor la vârste diferite despre dragoste, relații și intimitate?


Puterea emoțiilor pozitive în educație

Putem face din învățat o plăcere? Sau este chinul un imperativ al educației? Discutăm despre valoarea emoțiilor pozitive în actul învățării atât din perspectiva celui care învață cât și a profesorului care caută metode de a-și motiva elevii sau studenții.


Emoții pe care nu le simțim

La locul de muncă, între prieteni sau acasă cu copiii suntem adesea în situația în care ne simțim nevoiți să exprimăm emoții pe care nu le simțim: să fim politicoși când șeful ne acuză pe nedrept, să avem răbdare cu cei mici atunci când aruncă mâncarea pe jos, să zâmbim când cel mai bun prieten ne servește ultima sa încercare culinară. Cum reușim să exprimăm emoțiile corecte în situațiile date? Care este prețul pe care îl plătim? Mai rămânem autentici?


Între bunici și copii

Când părinții și bunicii cresc împreună copiii, există mai multe resurse dar și mai multe probleme. Ce e de făcut atunci când viziunile cu privire la educația celor mici sunt atât de diferite încât creează conflicte acolo unde am avea nevoie de armonie? Dar când rănile trecute interferează cu prezentul celor mici? Care sunt nevoile copiilor? Care sunt durerile bunicilor? Și cu părinții prinși la mijloc, cum rămâne?


Educație pentru relații

Ce are nevoie să învețe un copil pentru a avea relații reușite când va deveni adult? Emisiunea abordează problema relațiilor fericite din perspectiva educației informale, a nevoilor copiilor și eforturilor conștiente și responsabile ale părinților.