De ce ar trebui să ne jucăm chiar și la vârsta adultă?

O pledoarie pentru redescoperirea bucuriei de a ne juca, emisiunea abordează teme precum beneficiile jocului pentru adulți, cauzele pentru care pierdem jocul pe drumul spre vârsta adultă și ce putem face pentru a-l recupera.


Minighid pentru alegerea unui terapeut profesionist

O emisiune despre criteriile după care alegem un bun consilier sau psihoterapeut atunci când avem nevoie de sprijin pentru a depăși o problemă personală sau de relaționare. Cum ne informăm cu privire la specialistul pe care vrem să-l consultăm? Ce face un bun psiholog / consilier / terapeut? Cum știm dacă cel la care am apelat este un bun profesionist? Ce oportunități există atunci când căutăm sprijin?


Cum sa-i ajuti pe cei care sufera?

Există abilități pe care le dobândim în fața suferinței, pierderii sau traumei proprii sau a celor dragi. A ști să îngrijești o persoană care suferă este o problemă de empatie dar și de tact, experiență, dăruire. O emisiune Speranța TV cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță, care abordează problematica sensibilă a suferinței din perspectiva celui care oferă sprijin și ajutor.


Cursa înarmării pentru viață

Ne dorim să creștem copiii puternci, capabili să facă față situațiilor grele de viață și pregătiți să-și rezolve conflictele. Ca parinti, ne confruntam cu nevoia de a dezvolta in copiii nostri abilitati despre care am invatat prea putin si in cele mai dureroase moduri cu putinta. Asa ca ne intrebam: Cum să creștem copii care fac față conflictului, fără să devină agresivi? Care sunt punctele slabe și punctele tari ale personalității copiilor atunci când se confruntă cu un conflict? Cum să-i pregătim pe copii să facă față traumei? Cum să-i învățăm pe copii să fie asertivi?


Cum învățăm să ne gestionăm furia

Cu totii ne-am simtit invinsi in fata propriilor emotii uneori. Ne-am regretat cuvintele si gesturile izbucnite din manie. Ne-am promis ca vom reactiona mai bine data viitoare si am descoperit ca avem un tipar de actiune din care nu putem iesi. De ce ne infuriem? Si ce putem face pentru a intelege ceea ce simtim si a invata modalitati eficiente de a ne gestiona furia? O emisiune Speranta TV, cu Lavinia Stefan si Zenobia Niculita.