Este stima de sine garanția succesului?

Cât de important este să ai o stimă de sine ridicată? Ce legătură există între stima de sine și imaginea de sine? De ce e mai ușor pentru unii să creadă în forțele proprii? Ce se întâmplă atunci când stima de sine nu corespunde realității? Cum este o imagine de sine obiectivă? O emisiune care abordează fără menajamente miturile și realitățile imaginii de sine, cu implicațiile pe care le are această temă asupra educației pentru întreaga viață.


Scurtă radiografie psihologică a comportametelor alimentare

Ce spune despre tine mâncarea pe care o alegi? Dar felul în care mănânci? Unul dintre comportamentele primare, de supraviețuire, hrănirea este mai mult decât fiziologia aparatului digestiv sau obiceiurile de viață pe care ni le-am stabilit sau care ne-au fost impuse. Fiecare masă descoperă o poveste despre curiozitate, gust, dependență, recompensă, autocontrol,plăcere, valoare și atâtea experiențe trecute. Emisiunea vă oferă pretextul pentru a vă (re)gândi comportamentele alimentare și istoria lor.


Cum ne pregătim pentru examene?

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să ratați un examen din cauza emoțiilor sau dacă ați renunțat înainte de a vă prezenta la test, atunci această emisiune este pentru dumneavoastră. Despre pregătirea psihologică pentru examene, într-o emisiune Speranța TV cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță.


Poți învăța să ierți? – partea a II-a

Discutăm despre răzbunare și pedeapsă dar si despre pașii către iertare și vindecare, în cea ce-a doua parte a emisiunii referitoare la posibilitatea de a învăța să iertăm. Emisiunea este o pledoarie pentru iertare ca un pas în vindecarea emoțională și relațională a unei persoane dar și o discuție deschisă despre ceea ce ne ajută și ceea ce ne împiedică să iertăm deplin.


Poți învăța să ierți? – partea I

Emisiunea este o pledoarie pentru iertare ca un pas în vindecarea emoțională și relațională a unei persoane dar și o discuție deschisă despre ceea ce ne ajută și ceea ce ne împiedică să iertăm deplin.