Onestitatea emoțională

Ce înseamnă să fii onest emoțional? E un semn de slăbiciune? Există situații în care onestitatea e periculoasă? Despre cea mai grea formă de sinceritate, beneficiile și dificultățile ei, într-o emisiune Speranța TV cu Lavinia Ștefan și Zenobia Niculiță.


Sunt parinții de vină? 

Rolul părinților în viața și devenirea copiilor lor poate fi cu greu supraestimat și este adesea înțeles greșit. Încercând să înțelegem de ce suntem așa cum suntem, ajungem adesea să-i învinovățim pe părinții noștri și plătim un preț emoțional și relațional mare pentru aceasta. Dar ignorarea modelelor pe care le-am internalizat și a suferințelor pe care le-am trăit în relație cu părinții este rețeta negării. Cum putem să înțelegem ce ni s-a întâmplat fără să blamăm? Care sunt conversațiile de care avem nevoie atât în rol de copii ajunși adulți dar și de părinți? 


De ce sunt treburile casnice o problemă în cuplu?

De la cine duce gunoiul, la cine a făcut mai mult, treburile casnice sunt adesea subiectul conflictelor în cuplu și în familie. Oare sunt așa de greu de gestionat treburile unei familii încât să ne reîntoarcem la ele și dupa 10 – 20 – 30 de ani? Există motive ascunse ale acestor conflicte? 


Trusa de igienă emoțională pentru vacanță

Plecați în vacanță? Aveți planuri bine puse la punct? Vacanța este timpul cel mai potrivit pentru a avea grijă de bagajele sufletești pe care le purtăm cu noi de-a lungul anului. Vă propunem în această emisiune câteva teme de meditație și exerciții care să alcătuiască trusa de igienă emoțională pentru vacanță.


Adevărul despre minciună 

Când și cum învățăm să mințim? Ce rol joacă minciuna în viața noastră? Care dintre cele două ne rănește mai mult – adevărul sau minciuna?