Obiceiuri sănătoase de sărbători

Obiceiurile de Sărbători nu sunt doar tradiții culturale și religioase ci și alegeri personale pe care le păstrăm de-a lungul anilor. Vă propunem o discuție despre perioada Sărbătorilor din perspectiva a ceea ce ne face bine și ne ajută să fim mai sănătoși și mai pregătiți pentru un nou an. 


Adolescentul și prietenii săi

Perioada adolescenței poate fi o luptă de putere nu doar între părinți și copil ci și între sursele de influență din viața adolescentului. Cine învinge cu adevărat? Pot părinții avea o contribuiție în relațiile adolescentului cu prietenii săi? Care sunte pericolele cu care se confruntă?


Cum să lucrezi la relația de cuplu?

Poate că eroii din basme au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, dar asta nu s-a întâmplat în povestea reală a vieții noastre. După o vreme, relația care se promitea o sursă continuă de fericire a început să scârțâie. Cuplurile mai experimentate, care nu au devenit colocatari deziluzionați ai aceleiași case ne spun că e de muncă pentru ca relația să meargă. Psihologii și psihoterapeuții vorbesc despre lucrul cu sine și cu partenerul. Dar ce înseamnă concret să lucrezi la relația de cuplu?


Poate fi recuperata iubirea?

\

Orice relație neîngrijită se erodează în timp. Când unul dintre parteneri descoperă că legăturile care îi țin împreună “scârțâie” sau când o criză, o infidelitate, un conflict insurmontabil lovesc cuplul, convingerea că vor fi împreună pentru totdeauna este zguduită. Separarea sau resemnarea la o viață lipsită de iubire, înțelegere și încredere par a fi singurele căi de urmat. Pentru cei care nu pot accepta niciuna dintre cele două variante, rămâne întrebarea dureroasă, care îndrăznește să spere: Mai poate fi salvată dragostea?


Dreptatea în cuplu

De câte ori te-ai simțit nedreptățit(ă) în relația de cuplu? Când pare că ești singurul / singura care pui suflet, când te trezești convins(ă) că numai tu faci tot ce e greu și celălalt e indiferent, când resentimentele se adună și ești convins(ă) că ceea ce trăiești nu e drept, e momentul pentru a reconsidera rațiunile pentru care te afli în relație dar și poziția de neputință în care te afli. Se poate ieși din umbra de nedreptate care întunecă toate amintirile pozitive ale celor doi?