Cum invata fetele si baietii

Exista diferente intre felul in care invata o fata si cel in care invata un baiat? Daca da, care sunt acestea si la ce ne foloseste sa le cunoastem?


Despre autoevaluare 

La final de an, dupa o pierdere sau un esec, la finalul unei etape de viata, la locul de munca – in toate aceste momente si in multe altele la fel suntem nevoiti sa ne autoevaluam. Cum putem face aceasta intr-un mod obiectiv, care sa ne ajute sa ne dezvoltam? Care sunt erorile pe care le facem in procesul de autoevaluare? Acestea sunt intrebari la care raspundem impreuna in cadrul emisiunii.


Vorbitul în public, o abilitate care se învață

Situatiile in care suntem nevoiti sau invitati sa vorbim in public pot fi paralizante pentru unii dintre noi, in timp ce altii se simt ca acasa sub lumina reflectoarelor. Ce face diferenta? Cum putem sa ne depasim propriile bariere? Raspundem acestor intrebari in cadrul emisiunii, fara a avea pretentia ca am epuizat subiectul.


Motivația pentru învățare

O emisiune care exploreaza raspunsurile la urmatoarele intrebari: Cum sa ne redescoperim motivatia de a invata dupa un esec? Care sunt diferentele intre motivatia pentru invatare extrinseca si cea intrinseca? Cum sa ne depasim blocajele in motivatia de a invata? Ce facem cu teama de evaluare? Care sunt cele mai eficiente tehnici de automotivare?


Educația permanentă

De ce avem nevoie sa invatam o viata intreaga? Ce putem face pentru a ne recupera lacunele in educatie? Care sunt diferentele dintre educatia formala, informala si non-formala? De unde reincepem sa invatam atunci cand am renuntat pentru o vreme? La toate aceste intrebari cautam raspunsurile impreuna in prima emisiune din aceasta serie.