Care este diferența dintre acceptare de sine și autoindulgență?

Emisiunea propune o temă de meditație și dezbatere referitoare la diferențele dintre acceptarea de sine, care menține echilibrul emoțional și autoindulgență, care limitează sau blochează creșterea și dezvoltarea propriilor capacități. Cele două atitudini față de sine par a fi două fețe ale aceleiași medalii. Ce părți ale personalității noastre avem nevoie să acceptăm? Când devine autoacceptarea indulgență și autosuficiență?


Comunicarea nevoilor în cuplu

A cere partenerului de cuplu să-ți împlinească o nevoie poate fi un act de incredibilă vulnerabilitate, o dovadă a unei așteptări neîmplinite sau un exercițiu al propriei puteri. Ce face diferența? Ce nevoi sunt mai dificil de exprimat și de ce? De ce lucrurile de care avem cea mai mare nevoie sunt cele pe care partenerului îi este cel mai greu să ni le ofere?


Cum facem față conflictului în cuplu?

Ce face diferența dintre cuplurile care depășesc situațiile tensionate și cele care se prăbușesc din cauza conflictelor nerezolvate? Există abilități și obiceiuri de relaționare pe care le putem exersa pentru a menține o relație de cuplu sănătoasă?


Alegerea partenerului de cuplu – între rațiune și emoție

O emisiune despre alegerea partenerului de viață, criteriile și mecanismele pe baza cărora facem această alegere, despre lolul rațiunii comparativ cu cel al atracției interpersonale și despre felul în care îi putem învăța pe copiii noștri cum să se angajeze cât mai sănătos în acest proces.


Refacerea după o perioadă de suferință fizică 

Cum ne afectează suferința fizică felul în care gândim și simțim? Ce putem face pentru a ne ajuta procesul de vindecare după o boală? Care e cea mai bună atitudine atunci când un membru al familiei suferă? Există moduri în care putem interveni ca să grăbim sau să ajutăm vindecarea celor dragi?