Învață arta conversației

A sta de vorba, a conversa, a sta la taclale, a asculta, a trancani, a bate campii… Ce mai avem de invatat despre felul in care comunicam cu ceilalti? Intre naturalete si toate regulile conversatiei, unde ne regasim ca parteneri de discutie?


Ce putem învăța de la frați

Nu ni-i putem alege, dar ne devin companioni pentru o viata intreaga. Fratii si / sau surorile cu care impartim copilaria sunt si cei care ne invata primele lectii despre ce inseamna sa traim impreuna. Ce altceva putem invata de la frati? Si cum mentinem relatii frumoase cu ei chiar si atunci cand inceputurile au fost problematice sau cand viata ne-a instrainat?


Între real, virtual și imaginar

Ce este real, ce e imaginar dar posibil, imaginar dar imposibil sau virtual? Si unde se gasesc granitele intre aceste lumi? Ce-i invatam pe copiii nostri in legatura cu fantasticul, imaginarul si virtualul lumilor proprii? Si ce ne este greu sa invatam noua, ca adulti?


Cum să faci daruri reușite

Cum sa alegi cele mai potrivite daruri pentru cei dragi? Exista o arta a primirii unui dar? Unde sa gasesti idei si ce poti face atunci cand nu ai suficiente resurse pentru cadoul ideal? Cautam raspunsul la aceste intrebari intr-o emisiune cu aer de primavara.


Educatia pentru relatii fericite

Exista un domeniu esential pentru fericirea si santatatea noastra fizica si psihica: relatiile pe care le dezvoltam cu persoanele semnificative din viata noastra. Din nefericire cei mai multi dintre noi suntem cel mai putin pregatiti pentru acest domeniu. Cine si ce ar trebui sa fim invatati in ceea ce priveste relatiile pe care le dezvoltam, in special cele de cuplu?